Ouderavond ‘Help, mijn kind wordt een puber’

Het opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook best lastig. Zeker als uw kind in de puberteit terecht komt en de eigen identiteit meer gaan ontwikkelen. Een puberend kind zoekt grenzen op, gaat misschien zelfs experimenteren met alcohol en roken.

 


Om u hier goed op voor te kunnen bereiden, wordt speciaal voor ouders en verzorgers van  kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar de ouderavond ‘Help, mijn kind wordt een puber’ georganiseerd. U bent van harte welkom!

Dag                 Dinsdag 22 oktober 2013

Tijd                 Start 19:30 uur

Plaats             Stadhuis Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen 

De avond staat in het teken van de veranderingen die uw kind ondergaat als het straks naar het voorgezet onderwijs gaat en vooral wat dat betekent voor u als ouders/verzorgers.

Het programma:

1             Opening (Met welkomstwoord en korte film waarin ouders geïnterviewd worden)

2             De emotionele achtbaan van de puber

De psyche van een puber verandert. Een puber is soms onberekenbaar en kan zelfs depressieve klachten ontwikkelen. Wat is nou normaal pubergedrag? Hoe hou ik “het lijntje” met mijn kind?

3             Pauze

4             De puber en genotmiddelen

Een puber experimenteert en zoekt grenzen op. Ook met roken, drank en drugs. Wat is ‘normaal’ gedrag en hoe stelt u grenzen?

5             Sluiting

Het belooft een interessante, leerzame en vooral leuke avond te worden, met veel ruimte voor eigen inbreng en om in gesprek te gaan met andere ouders/verzorgers.

U kunt zich gemakkelijk opgeven via de link ‘inschrijven ouderavond’ op de website  www.laatzenietverzuipen.nl  of telefonisch bij het CZW Bureau: 0113 397171 ma t/m donderdag.

U kunt zich aanmelden tot en met 21 oktober.

Meer informatie

Wil u meer informatie over alcohol en opvoeding? Kijk dan op de website  www.laatzenietverzuipen.nl  of www.uwkindenalcohol.nl

Comments